Wilderwijs is een initiatief van Raakzaam en wordt inhoudelijk door Raakzaam ondersteund.
Bij Wilderwijs spelen kinderen met en zonder beperking samen. Voor kinderen met een grotere zorgbehoefte voorzien we extra ondersteuning op maat van het kind.
Wie kan komen spelen?
- Kinderen van 6 tot 12 jaar.
- Op het speelplein spelen kinderen met en zonder een ondersteuningsnood samen.
Wanneer zijn we er?
Het speelplein opent zijn deuren om 8 uur en sluit om 17.30 uur. Tussen 9 uur – 12 uur en 13.30 uur – 16 uur zijn er georganiseerde activiteiten. Tussendoor is er ruimte voor vrij spel.
Dagplanning
- 9 uur – 12 uur: georganiseerde activiteit
- 12 uur – 13.30 uur: middagpauze en vrij spel
- 13.30 uur – 16 uur: georganiseerde activiteit
Uitstappen
Tijdens de speelpleinwerking doen we soms uitstappen naar nabij gelegen locaties.. Voor meer informatie kan je terecht bij het onthaal of de verantwoordelijke ter plaatse.
Hoe schrijf je in?
Van zodra inschrijven mogelijk is, verschijnt de volgende vakantieperiode als activiteit op onze website. De link om in te schrijven vind je bij die activiteit. Het is verplicht om je kind op voorhand in te schrijven.
De vraag naar opvang is groot en de plaatsen zijn beperkt. Denk dus goed na over welke dagen je jouw kind graag wilt inschrijven. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk kinderen een geweldige vakantie kunnen beleven.
Let op: een inschrijving betekent nog niet dat je kind zeker kan komen spelen op het speelplein. Van zodra we zicht hebben op het aantal beschikbare monitoren bevestigen we de inschrijving. Bij uitzonderlijke situaties kunnen we de speelpleinwerking omwille van de veiligheid van de kinderen annuleren.
Wat na je inschrijving?
We voorzien een intakemoment. Meer info over de intakemomenten ontvang je na je inschrijving.
Prijzen & voordelen
- De prijs staat steeds vermeld op de activiteit zelf.
- In de prijs is de verzekering en koekje bij het vieruurtje inbegrepen. Waterflessen kunnen de hele dag door bijgevuld worden op het speelplein. Het middagmaal is niet inbegrepen. We vragen om een tien uurtje (stukje fruit) te voorzien voor tijdens de ochtend.
- In het bezit van een kansenpas of UITpas? Een UiTpas met kansentarief geeft soms recht op korting in onze speelpleinwerking. Bevraag dit bij het intakegesprek.
- De betaling gebeurt op voorhand of ter plaatse via QR code of contant betaald. We bezorgen jullie achteraf een betalingsbewijs indien gewenst.
- We versturen de factuur bij voorkeur via mail. Bezorg ons dus zeker het correcte e-mailadres.
- De speelpleinwerking is fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 14 jaar. Voor kinderen met een beperking is de leeftijdsgrens 21 jaar. Om dit te verkrijgen hebben we extra info nodig zoals uw rijksregisternummer, adres, ... Deze gegevens worden enkel gebruikt voor de opmaak van het fiscaal attest. Wilderwijs moet het attest ook digitaal bezorgen aan tax-on-web zodat de fiscale aftrek rechtstreeks in jouw digitale belastingaangifte komt. Hiervoor zullen wij, op het inschrijfformulier, extra gegevens opvragen. Belangrijk hierbij is dat dit de gegevens zijn van de persoon die de kinderen fiscaal ten laste heeft of als er een fiscale co-ouderschapsregeling van toepassing is. Enkel deze persoon kan de kosten inbrengen.
Wat breng je mee?
- Drinkfles: er is water ter beschikking
- Middagmaal
- Regenkledij en/of reservekledij
- Hoed/pet als zonnebescherming
- Wij voorzien een vieruurtje. Een extra koek of stuk fruit als 10-uurtje mag je meegeven
- Indien noodzakelijk medicatie + attest dokter voor geven medicatie
Toestemmingsformulier medicatietoediening dient bij aanvang van kind ingevuld door arts en ondertekend bezorgd te worden aan Wilderwijs. - Vooraf dient ook algemene medische fiche en fiche GDPR en ondertekend bezorgd te worden aan Wilderwijs.
- Verzorgingsmateriaal
- Eigen materiaal mag meegegeven worden als dit voor het kind belangrijk is. We zijn niet aansprakelijk voor het verlies, schade of diefstal van persoonlijke spullen. Dit is dus steeds op eigen risico. Multi media materiaal is niet toegelaten op onze speelpleinwerking.
Nog te onthouden
- Smeer de deelnemer net voor het speelplein al eens in met zonnecrème. Zo is iedereen, ook ’s morgens, goed beschermd.
- We vragen om geen deelnemers af te zetten of op te halen tijdens de activiteiten van 9.30 uur tot 12 uur & 13 uur tot 16 uur. Meld je kind aan bij brengen en meld je even af bij vertrek? Kinderen worden in principe opgehaald. Een kind verlaat nooit alleen de werking tenzij hiervoor schriftelijk toestemming is verleend. Het vroegtijdig verlaten van de speelpleinwerking wordt bij het aanmelden al doorgegeven aan de begeleiding.
- We vragen ervoor om je kind tijdig op te halen. Als je te laattijdig je kind ophaalt kunnen er extra kosten aangerekend worden
- Als je kind zich kwetst of een ongeval heeft, dan zorgen we voor de nodige verzekeringspapieren en word je verwittigd. Als er kosten zijn, dan moet je die eerst zelf betalen.
Als je kind bewust iets of iemand schade toebrengt of kwetst, dan moet jij (of je familiale verzekering) de kosten betalen - Als je kind ziek wordt op het speelplein, kunnen wij geen vrij verkrijgbare medicatie toedienen. Je zal als ouder steeds verwittigd worden en gevraagd worden of het mogelijk is om je kind vroegtijdig af te halen.
- Annuleren van inschrijving: annuleer je minder dan 3 weken voor de start van de activiteit dan is er geen terugbetaling mogelijk. Heb je een medisch attest dan is de volledige terugbetaling mogelijk. Bezorg het medisch attest via mail binnen de 5 dagen na de start van de activiteit.
Weetjes:
- De speelpleinwerking is een inclusieve werking. Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn welkom. De werking is enkel mogelijk door de inzet van monitoren en het aantal toegelaten inschrijvingen is hiervan afhankelijk. Kinderen met een beperking zijn welkom. Een afspraak hierover met de verantwoordelijke en transparante communicatie vanuit ouders is noodzakelijk.
- De speelpleinwerking werkt met een gemengde animatorenploeg. De animatoren zijn ouder of gelijk aan 15jaar en staan in voor de voorbereiding en uitvoering van de programmatie.
- Per werking wordt minstens 1 hoofdanimator voorzien. Deze hoofdanimator is ouder of gelijk aan 18 jaar. De hoofdanimator staat in voor de dagelijkse werking op het speelplein: de begeleiding en sturing van de animatoren, de structuur en opvolging van de dagorde, het contact met de ouders, overleg met de jeugddienst,…
- De animatorenploeg krijgt jaarlijks vormingen aangeboden rond het werken en omgaan met kinderen. Aan de animatoren wordt ook gevraagd om gespecialiseerde cursussen te volgen om zich te ontplooien op vlak van animatie, organiseren van activiteiten, ...
- Indien het maximum aantal kinderen bereikt is, kan ingetekend worden op een wachtlijst. De lijst wordt chronologisch opgebouwd. Wanneer een plaats vrijkomt, wordt men hiervan verwittigd en krijgt men de mogelijkheid om in te schrijven. Wanneer men niet wenst in te schrijven, vervalt de plaats op de wachtlijst.
- De speelpleinwerking wil een open en laagdrempelig vakantieaanbod voorzien voor alle kinderen. De speelpleinwerking is een plaats waar spelen voorop staat. Een diversiteit aan spelvormen staan op het programma, met aandacht voor de ontwikkelingsleeftijd van de kinderen en waarbij hun fantasie geprikkeld wordt.
Iets onduidelijk of toch nog vragen? Neem contact op.